محکومیت یک لابیگر عربستانی ضد ایران در آمریکا به ۱۰ سال حبس، هلیبرن نیروهای ترکیه در شمال عراق و درگیری با پ.ک.ک، دیدار محرمانه رئیس موساد با پادشاه اردن و راهاندازی چندین پروژه مشترک امارات و اسرائیل از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به واکنشها به حمله به مقر نیروهای حشد شعبی با دستور نخست وزیر نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ «جواد الطلیباوی» یکی از رهبران جنبش عصائب اهل الحق عراق در واکنش به حمله به مقر نیروهای گردانهای حزب الله این کشور اعلام کرد: ما نسبت به بازی کردن با آتش هشدار میدهیم.
وی در ادامه افزود: مردان مقاومت و مردان حشد شعبی مردان با غیرت عراقی هستند و هدف قرار دادن آنها را هرگز نمیپذیریم.
«حسن فدعم» نماینده جریان حکمت در پارلمان عراق نیز اعلام کرد: حمله به مقر نیروهای حشد شعبی و بازداشت تعدادی از این نیروها، اقدامی تحریک آمیز بوده و عواقب خوبی نخواهد داشت.
همچنین کاربران عرب در توئیتر با ترند کردن هشتگ هایی نظیر «مجاهدان ما خط قرمز ما هستند» حمایت خود را از نیروهای حشد شعبی اعلام کردند.
پیش از این «نصر الشمری» معاون دبیرکل جنبش مقاومت اسلامی «نجباء» عراق، با انتشار یک پست توئیتری به حمله نیروهای امنیتی علیه مقر گردانهای حزب الله عراق واکنش نشان داده بود.
وی در این پست توئیتری نوشت: حشد شعبی کاروان شهداست و خون خود را در کنار برادرانشان در سرویس امنیتی عراق تقدیم کردند. ما نسبت به هر گونه تلاش برای حمله به آنها و ایجاد فتنه داخلی در این ایام سخت در کشور و اوضاع گسترش ویروس همه گیر در عراق هشدار میدهیم.
از سوی دیگر اخباری منتشر شده که نشان دهنده آزاد شدن نیروهای حشد شعبی که بامداد امروز توسط نیروهای سرویس مبارزه با تروریسم بازداشت شده بودند است.
منابع عراقی اعلام کردند نیروهایی که به مقر گردانهای حزب الله عراق حمله کردند، بعد از دیدن واکنش نیروهای حشد شعبی و مخالفت مردمی با این اقدام، آنها را آزاد کردند. همچنین از نیروهای حشد شعبی به دلیل دریافت یک پیام اشتباه از سوی مرکز عملیات ملی مبنی بر حمله به مقر مذکور و بازداشت نیروهای حشد شعبی عذرخواهی شده است.
منابع آگاه اعلام کردند که بر سر تشکیل یک کمیته امنیتی برای تحقیق در خصوص این واقعه توافق شده است. همچنین پیش از این یک منبع امنیتی عراق در گفتگو با راشاتودی اعلام کرده بود که اخبار منتشره در خصوص اینکه نیروهای حشد شعبی اقدام به محاصره مقر سرویس مبارزه با تروریسم در بغداد کردهاند نادرست است.
وی در ادامه افزود: هیچ نیرویی در نزدیکی مقر سرویس مبارزه با تروریسم در بغداد حضور ندارد و اخباری که در این خصوص منتشر شده نادرست است.
همچنین «نوری المالکی» رئیس ائتلاف دولت قانون عراق، با انتشار یک پست توئیتری به تحولات بامداد امروز عراق واکنش نشان داد.
المالکی در این پست توئیتری نوشت: حشد شعبی فرمانده پیروزی و نامی برای قدرت ملت و کشور به شمار می رود.
وی در ادامه نوشت: ما باید به این نیروها احترام گذاشته و جایگاه آن را حفظ کنیم. حمله به این نیروها و خدشه دار کردن جایگاه آنها جایز نیست.
المالکی همچنین خاطرنشان کرد: نیروهای مبارزه با تروریسم نیز فرزندان ما هستند. ما به جهاد و فداکاری های آنها افتخار می کنیم. خدشه دار کردن جایگاه آنها و دیگر نیروهای ملی عراق نیز جایز نیست.
وی افزود: از همگان می خواهیم خویشتن دار بوده و مشکلات کشور را به دور از کینه ورزی و مداخلات خارجی حل کنند.
یک تاجر لبنانی-آمریکایی که به نیابت از عربستان سعودی و امارات متحده عربی برای سوق دادن تصمیمات «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا به سمت سیاستهای ضد ایرانی تلاش میکرده توسط دادگاهی در ایالت «ویرجینیا» به تحمل ۱۰ سال حبس محکوم شده است.
«جورج نادر» (یا جورج نیدر) در ماه ژانویه به جرایمش در زمینه هرزهنگاری جنسی کودکان اعتراف کرده بود. او متهم است ۲۰ سال پیش پسربچهای ۱۴ ساله را برای انجام فعالیتهای جنسی از جمهوری چک به آمریکا آورده است.
نادر علاوه بر این با پرداخت ۱۵۰ هزار دلار به عنوان غرامت به پسربچه اهل چک ـ که او را مورد سوءاستفاده جنسی قرار داده ـ موافقت کرده است.
این فرد که اکنون فرد بالغی است در جلسه استماع دادگاه گفت: «جورج عملاً کل زندگی من را نابود کرد. دارم تلاش میکنم تکه تکه آن را کنار هم قرار دهم.»
یک مقام محلی در استان «دهوک» در شمال منطقه کردستان عراق گفت: نیروهای ویژه ترکیه پیش از ظهر روز جمعه با استقرار در شمال این منطقه با عناصر پ.ک.ک درگیر شدند.
به نوشته شفق نیوز، این مقام محلی گفت، درگیریها در کوه های «خامتیر» در نزدیکی روستای «شرانش» رخ داد و پس از آن ارتش ترکیه چند مقر نظامی در این منطقه برپا کرد.
شاهدان عینی نیز گفتهاند که درگیریهای طرفین در اطراف روستای «کشانی» در منطقه «باتیفا» رخ داده و جنگندهها و توپخانه ارتش ترکیه نیز به شدت این منطقه را هدف قرار دادند.
ترکیه از هفدهم ژوئن گذشته عملیات «چنگال ببر» را علیه عناصر پ.ک.ک در شمال عراق آغاز و دولت عراق نیز بارها ترکیه را به نقش تمامیت ارضی و حریم هوایی خود متهم و آن را محکوم کرده است.
پایگاه خبری والا از سفر محرمانه رئیس موساد به اردن و دیدارش با پادشاهی این کشور پرده برداشت.
این پایگاه خبری به نقل از یک منبع اسرائیلی اعلام کرد، در دیدار یوسی کوهن، رئیس سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) با عبدالله دوم، پادشاه اردن موضوع مخالفت امان با طرح الحاق بخشهایی از کرانه باختری مورد بررسی قرار گرفت.
به گفته این منبع، در سایه تنش میان امان و دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و روابط سرد میان دو طرف، کوهن پیامهایی را از نتانیاهو به عبدالله دوم ابلاغ کرد.
مقامات رژیم صهیونیستی اعلام کردند، روند الحاق بخشهایی از کرانه باختری را اول ژوئیه شروع میکنند. تصمیمی که با مخالفت جامعه جهانی روبه روست.
دو شرکت خصوصی امارات متحده عربی و دو شرکت رژیم صهیونیستی در اقدامی که نشاندهنده اصرار بر ادامه عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی است، چندین پروژه مشترک را راهاندازی کردند.
خبرگزاری دولتی امارات «وام» در این باره گزارش داد که این همکاری دوطرفه در راستای تلاش مشترک ابوظبی و تلآویو برای مقابله با ویروس کرونا و حفظ سلامت مردم منطقه صورت میگیرد.
«انور قرقاش» وزیر مشاور دولت امارات در امور خارجه اخیراً در نشست مجازی «کمیته یهودی ــ آمریکایی» گفته بود که کشورش با رژیم صهیونیستی در برخی زمینهها از جمله پزشکی و تکنولوژی همکاری میکند.
ماه پیش نیز دولت امارات به بهانه ارسال کمکهای پزشکی برای فلسطینیان، این کمکها را به جای ارسال از طریق مصر یا اردن، مستقیم به یکی از فرودگاههای رژیم اشغالگر ارسال کرد.
این اقدام ابوظبی واکنش برخی گروههای فلسطینی از جمله حماس، جهاد اسلامی و جبهه مردمی برای آزادی فلسطین را به همراه داشت و آن را گام دیگر امارات برای عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی به بهانه ارسال کمکهای پزشکی فلسطینیان و فرود آمدن هواپیمایش در یک فرودگاه اسرائیلی برشمردند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.